OMLADINSKI KOŠARKAŠKI KLUB - BALKANSKI RIS - PLAV

 

O nama

OKK BALKANSKI RIS

Omladinski Kosarkaski Klub Balkanski RIs – Plav, je osnovan 18.05.2016. godine kao klub u kom ce svoju afirmaciju pokazati djeca I mladi uzrasta od 6 do 18 godina sa teritorija dviju opstina , Plav I Gusinje, I prvi je kosarkaski klub na teritoriji opstine Plav ikad osnovan. Klub nosi ime jako ugrozene zivotinjske vrste, odnosno divlje macke Balkanski Ris koja zivi na podrucju Prokletija, I od koje je ostalo samo nekoliko jedinki. Uprava kluba je kroz davanje imena klubu imala zelju da skrene paznju da je ova vrsta pred izumiranjem, te da su nadlezni duzni istu zastiti I posvetiti joj svu paznju kako bi je sacuvali. U prvoj takmičarskoj sezoni, klub se takmičio sa dvije selekcije: pioniri I kadeti, a za naredni period u planu je takmičenje sa svim mlađim selekecijama.
U klubu se vodi računa I najmlađima, te početnicima u ovom sportu kroz školu košarke.

ŽKK BALKANSKI RIS

Veliki je broj djevojčica različitih uzrasta koje treniraju u OKK Balkanski Ris, iz tog razloga, u toku je formiranje posebne ženske selekcije koja će nositi već prepoznatljivo ime kluba Balkanski Ris ali sa prefiskom ŽKK.

Uprava kluba vodi brigu o ravnomjernom razvoju ženske i muške selekcije te će u naredno periodu posvetiti punu pažnju razvoju takmičarskih selekcija za djevojčice.

Upravni odbor:

Vlasničku strukturu kluba, odnosno upravni odbor čine uspješni ljudi iz svojih profesija koji su tu od same ideje osnivanja kluba, te su za isti spremni da svojim nesebičnim zalaganjem daju doprinos njegovom razvoju. Osnivači kluba raspolažu sa po 20% vlasništva.

✓ Emir Feratović – turizmolog
✓ Donko Dašić –profesor fizičke kulture i licencirani košarkaški trener
✓ Šemso Musić-vojno lice (zastavnik)
✓ Miloš Dašić – Novinar
✓ Džemal Feratović – Ekonomista
✓ Emir Feratović – turizmolog

Treneri

 

U klubu stalno rade 3 licencirana košarkaška trenera, od ojih su dvojica profesori fizičke kulture.

Donko Dašić
Šef stručnog štaba, profesor fizičke kulture i prvi licencirani trener u Plavu, koji radi sa svim selekcijama, počev od škole košarke do juniora, sa posebnim zadatkom da vodi takmičarsku selekciju kadeta.

Irfan Redžepagić
licencirani trener koji vodi takmičarsku selekciju pionira.

Esmir Bašić
profesor fizičke kulture i licencirani trener koji vodi školi košarke.

Predsjednik

Predsjednik kluba je i jedan od osnivača i vlasnika kluba:
Emir Feratović – specijalista turizmolog.